20 Δεκ 2010

Share buttons: Μοιραστείτε και αναγνωρίστε ενδιαφέρον περιεχόμενο

share buttons on gr@2.0Τα κουμπιά διαμοίρασης περιεχομένου (share buttons) βρίσκονται κυριολεκτικά παντού. Facebook Share, Digg Button, Tweet Button, Linkedin Share αλλά και widgtes που έχουν λίστες με κοινωνικά δίκτυα και online bookmarking υπηρεσίες (Share This, Add This, addtoany αλλά και το ελληνικής κατασκευής e-mailit) και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Πρόσφατα στα γνωστά κουμπιά μας προστέθηκε και αυτό του Facebook Like που επιτρέπει στους χρήστες να κοινοποιούν κάτι που βρίσκουν ενδιαφέρον ενώ παράλληλα δημιουργούν δεσμούς μεταξύ των προφίλ τους στο Facebook και του ιστότοπου που επισκέπτονται.


Πολλά από αυτά τα share buttons έχουν μετρητές που συνήθως ανιχνεύουν πόσες φορές έχει διαμοιραστεί το περιεχόμενο που βλέπετε στην οθόνη σας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όχι πόσες φορές έχει πατηθεί το κουμπί. Αν κάποιος κάνει copy paste τη URL το widget θα το καταλάβει και θα αυξήσει το μετρητή κατά ένα. Το Like button του Facebook από την άλλη δείχνει τα like συν πόσες φορές έχει κοινοποιηθεί η URL συν πόσα σχόλια έχουν γίνει στη κοινοποίηση, δηλαδή όλη τη δραστηριότητα που συμβαίνει στο Facebook.

Τα κουμπιά αυτά καταγράφουν με το πιο απλό τρόπο το κατά πόσο βρήκαν ενδιαφέρον το περιεχόμενο οι επισκέπτες, τόσο ενδιαφέρον μάλιστα που θέλησαν να το μοιραστούν με το ψηφιακό κοινωνικό τους περίγυρο ή να του κάνουν Like. Και αυτό είναι στο Web 2.0 πιο σημαντικό από τα pageviews και τα λοιπά Web 1.0 στατιστικά. Τα share buttons με μετρητές επιτρέπουν στον επόμενο χρήστη να αναγνωρίσει γρήγορα το ενδιαφέρον περιεχόμενο, λειτουργούν δηλαδή ως μετάλλια που έχει πάρει η σελίδα σας και πρέπει να τα επιδεικνύετε!

Ο τρόπος που το κάνω αυτό στο gr@2.0 είναι να σας δείχνω τo μικρό και κομψό Like button στο index και στο τέλος κάθε ανάρτησης να σας ζητώ, εφόσον σας άρεσε, να το μοιραστείτε με τους φίλους σας κάνοντας χρήση των share buttons με μετρητές.

Πιστεύω ότι δε πρέπει να γεμίζουμε τις σελίδες με χιλιάδες κουμπιά αλλά να δίνουμε έμφαση στα κοινωνικά δίκτυα που πραγματικά μας ενδιαφέρουν και για το λόγο αυτό αφαίρεσα το Buzz this button, η χρήση που γινόταν από τους επισκέπτες του blog ήταν ελάχιστη άρα ποιος ο λόγος ύπαρξης του, και προσθέτω το Digg Google +1 Button που ελπίζω να βρείτε πιο χρήσιμο. Εσείς ποια κουμπιά χρησιμοποιείτε περισσότερο;

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου