14 Δεκ 2010

Εισαγωγή meta tag σε κάθε ανάρτηση του blogger

blogger metadataΒρήκα τη λύση στο πρόβλημα με τα meta στο blogspot, αν θυμάστε είχα γράψει παλαιότερα γι'αυτό και ζητούσα βοήθεια. Εδώ Θα σας δώσω πληροφορίες για το πως να εισάγετε meta στο blogger, προτείνω όμως να διαβάσετε και τη προηγούμενη ανάρτηση που μιλούσα για τα og tags και να κάνετε κάθε ανάρτηση σας ένα open graph object.

 Πριν ξεκινήσω με τα meta θα μοιραστώ ένα μπακαλίστικο τρόπο που έχω υιοθετήσει τελευταία για να εισάγω keywords στο URL του blogspot. Αν γράφετε στα ελληνικά τότε θα έχετε παρατηρήσει ότι το URL σχηματίζεται από το τίτλο που δίνετε στην ανάρτηση, δηλαδή μια ανάρτηση με τίτλο “Περνάω καλά στο Facebook” δίνει μια URL του στυλ

yourblog.blogspot.com/year/month/facebook.html
Όλες οι λέξεις με ελληνικούς χαρακτήρες εξαφανίζονται και μένουν μόνο αυτές με λατινικούς χαρακτήρες (update: Τώρα το blogger κρατάει τους ελληνικούς χαρακτήρες στο URL!). Αυτό που κάνω είναι να γράφω τις λέξεις κλειδιά στα αγγλικά, να δημοσιεύω την ανάρτηση και μετά να αλλάζω το τίτλο στα γρήγορα με τον ελληνικό ώστε όταν βγει αυτόματα στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα να είναι σωστός. Δε γνωρίζω αν αυτό που κάνω είναι απόλυτα σωστό αλλά δείχνει να κάνει τη δουλειά χωρίς προβλήματα ενώ οι επισκέψεις από άλλες χώρες αυξήθηκαν, υπάρχει το Google Translate για όσους δε καταλαβαίνουν :). Να θυμάστε ότι δε μπορείτε να αλλάξετε τη URL ποτέ ξανά.

Στα meta τώρα. Για το blogger τα πράγματα είναι πιο εύκολα από ότι περίμενα, πρέπει όμως να δημιουργώ μια ομάδα από meta (και og tags) για κάθε νέα ανάρτηση. Βρείτε το head tag (στη σελίδα διαχείρισης: Design->Edit HTML) και αμέσως από κάτω του προσθέστε:

Για να εισάγετε meta data πρέπει να βρείτε το edit HTML στη καρτέλα Design

<head>

<!-- Meta tags για το index -->

<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
όλα τα meta και og tags εδώ
</b:if>

<!-- Meta tags για κάθε ανάρτηση -->

<b:if cond='data:blog.url == "http://youblog.blogspot.com/year/month/keywords.html"'>
όλα τα meta και og tags εδώ
</b:if>
...

Αυτές είναι οι βασικές οδηγίες, περισσότερη βοήθεια θα βρείτε στο Help page του Blogger.

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...