Πριν ξεκινήσω με τα meta θα μοιραστώ ένα μπακαλίστικο τρόπο που έχω υιοθετήσει τελευταία για να εισάγω keywords στο URL του blogspot. Αν γράφετε στα ελληνικά τότε θα έχετε παρατηρήσει ότι το URL σχηματίζεται από το τίτλο που δίνετε στην ανάρτηση, δηλαδή μια ανάρτηση με τίτλο “Περνάω καλά στο Facebook” δίνει μια URL του στυλ
yourblog.blogspot.com/year/month/facebook.htmlΌλες οι λέξεις με ελληνικούς χαρακτήρες εξαφανίζονται και μένουν μόνο αυτές με λατινικούς χαρακτήρες (update: Τώρα το blogger κρατάει τους ελληνικούς χαρακτήρες στο URL!). Αυτό που κάνω είναι να γράφω τις λέξεις κλειδιά στα αγγλικά, να δημοσιεύω την ανάρτηση και μετά να αλλάζω το τίτλο στα γρήγορα με τον ελληνικό ώστε όταν βγει αυτόματα στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα να είναι σωστός. Δε γνωρίζω αν αυτό που κάνω είναι απόλυτα σωστό αλλά δείχνει να κάνει τη δουλειά χωρίς προβλήματα ενώ οι επισκέψεις από άλλες χώρες αυξήθηκαν, υπάρχει το Google Translate για όσους δε καταλαβαίνουν :). Να θυμάστε ότι δε μπορείτε να αλλάξετε τη URL ποτέ ξανά.
Στα meta τώρα. Για το blogger τα πράγματα είναι πιο εύκολα από ότι περίμενα, πρέπει όμως να δημιουργώ μια ομάδα από meta (και og tags) για κάθε νέα ανάρτηση. Βρείτε το head tag (στη σελίδα διαχείρισης: Design->Edit HTML) και αμέσως από κάτω του προσθέστε:
<head>
<!-- Meta tags για το index -->
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
όλα τα meta και og tags εδώ
</b:if>
<!-- Meta tags για κάθε ανάρτηση -->
<b:if cond='data:blog.url == "http://youblog.blogspot.com/year/month/keywords.html"'>
όλα τα meta και og tags εδώ
</b:if>
...
Αυτές είναι οι βασικές οδηγίες, περισσότερη βοήθεια θα βρείτε στο Help page του Blogger.