17 Δεκ 2010

Νέες σελίδες Facebook: Σχολιασμός ως "Facebook page"; Μακάρι!

business pages stronger with new designΧθες βράδυ, αν και από λάθος, είδαμε τις μεγάλες αλλαγές που μας ετοιμάζει το Facebook! Φυσικά δε μιλάω για τη νέα photo app ή τις Facebook Questions που έγιναν για λίγο διαθέσιμα στους Έλληνες χρήστες αλλά για τις νέες Facebook σελίδες που είδαμε όλοι για πρώτη φορά παγκόσμια.

 Για να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη του τι έγινε διαβάστε την ανάρτηση του Mashable και την ανάρτηση του Simply Zasty. Γενικά μιλώντας οι σελίδες ακολουθούν το νέο σχεδιασμό του Facebook, δείτε τις νέες ομάδες, τις σελίδες φιλίας, το νέο προφίλ και τα Facebook places, γιατί οι σελίδες να είναι διαφορετικές;



Αυτό που παρατήρησα τη λίγη ώρα που είχα διαθέσιμη είναι η δύναμη που (θα) έχει το "login as Page". Δεν θα είναι απλά ένα έξτρα βήμα που θα σου επιτρέπει να μιλάς στη σελίδα σου ως "προσωπικό προφίλ" και αν κάνεις login as page ως "Facebook σελίδα" (η default ρύθμιση που έχουμε τώρα) αλλά κάτι πολύ πολύ πιο δυνατό.

Θα μπορείς να σχολιάζεις σε άλλες Facebook σελίδες ως η δική σου "Facebook σελίδα"!

Αν είστε διαχειριστής μιας Facebook σελίδας έχετε καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να τη προωθήσεις, ειδικά αν δε θέλεις να κάνεις χρήση του προσωπικού σου προφίλ για να spamάρεις τοίχους άλλων σελίδων. Η χρήση του @+το όνομα της σελίδας είναι ο τρόπος να μιλήσουμε με μια άλλη σελίδα που έχουμε κάνει like αλλά είναι αρκετά περιορισμένο σε δυνατότητες, π.χ. δε μπορείς να σχολιάσεις σε ανάρτηση άλλης σελίδας. Με τις νέες σελίδες θα μπορείς να σχολιάζεις στις σελίδες που έχεις ορίσει ως αγαπημένες στη δική σου σελίδα!

Με αυτή τη νέα δυνατότητα αποκτούν νόημα τα Business accounts (χωρίς προσωπικό προφίλ) που τώρα μπορούν να συναναστρέφονται και με άλλες σελίδες (δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούν οι σελίδες να μιλάνε με χρήστες). Επίσης, θα υπάρχει θέμα με ανταγωνιστικές σελίδες που θα προσπαθούν να κλέψουν θαυμαστές η μια από την άλλη και το πιο πιθανόν είναι να "ρίχνουν" ban για να προλάβουν τα χειρότερα.

Αν δε έχεις μια εξωτερική σελίδα και έχεις συμπεριλάβει στο head τα og tags τότε θα μπορείς να σχολιάζεις και ως ιστοσελίδα (και ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει), δηλ. ένα eshop με likable αντικείμενα θα μπορεί να βγαίνει ως π.χ. "eshop τάδε: ipad 499€" και να μιλάει στους τοίχους των Facebook σελίδων...

Αυτά που περιγράφω δε τα διάβασα πουθενά αλλού και έτσι δε μπορώ να είμαι σίγουρος κατά πόσο θα τα δούμε ή όχι στη τελική έκδοση. Είπαμε ο χρόνος που είχα στη διάθεση μου ήταν λίγος και ελπίζω αυτό που είδα να μην ήταν κάποιο bug γιατί θα απογοητευτώ πολύ. Πώς σας φάνηκαν οι αλλαγές;

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου