4 Αυγ 2010

Blogger to Facebook: Επισύναψη συνδέσμου

posting blogger post to facebookΜια ωραία ημέρα κάνω επισύναψη ένα σύνδεσμο από το ιστολόγιο μου στο Facebook και παρατηρώ ότι μόνο η περιγραφή είναι σωστή (οι πρώτες λέξεις της συγκεκριμένης ανάρτησης) ενώ ο τίτλος και η εικόνα που τα συνοδεύουν είναι τα γενικά του blog και όχι αυτά της ανάρτησης! Όσοι έχετε ιστολόγιο στο blogger το γνωρίζετε.



Έλυσα το πρόβλημα κάνοντας χρήση της εφαρμογής NetworkedBlogs, αλλά δεν θέλω να είμαι "όμηρος" μιας εφαρμογής. Εκτός αυτού, το NetworkedBlogs δείχνει το ιστολόγιο μέσα σε ένα iframe κλέβοντας έτσι like και share που γίνονται και δεν φαίνονται στους μετρητές που έχουν οι αναρτήσεις. Συγκρίνετε δύο αναρτήσεις στο Facebook Like Count Calculator.

Ψάχνοντας να βρω λύση διάβασα πολλά άρθρα που πάνω κάτω έλεγαν το ίδιο πράγμα, μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται για κάθε μια ανάρτηση, κάθε φορά.

  1. Βρείτε το <b:include data='blog' name='all-head-content'/> στο template του blog
  2. Προσθέστε την εντολή <b:if cond='data:blog.url == "Εδώ βάλτε τη διεύθυνση της ανάρτησης " '> </b:if>
  3. Προσθέστε τα meta που θέλετε στην εντολή <b:if>

Αυτό ήταν! Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να συμπεριλάβω κάποια meta για το index. Μόλις τα προσθέσω, τότε αρχίζουν τα μπερδέματα. Πρόσθεσα <b:else> και πάλι απέτυχα... O κώδικας που έχω προσθέσει μέχρι τώρα:

<b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>
<meta content='197382578963' property='fb:page_id' />
<meta content='gr@2.0' property='og:title' />
<meta content='http://lh3.ggpht.com/_QTVqyCtbCjY/Ss_qVCxLP5I/AAAAAAAAAE4/nXMeTf5A76I/gr%402header_no_shadow.png' property='og:image' />
<meta content='Το gr@2.0 είναι ένα blog με σκοπὀ την προβολή και συζήτηση θεμάτων που αφορούν το Web 2.0 και τα social media' name='description' />
<b:else>
<b:if cond='data:blog.url == "http://grat20.blogspot.com/2010/07/social-media-fastbook_19.html" '>
<meta content='title' name='Λάθη στα social media: Fastbook' />
<meta content='description' name='Με το παρόν ξεκινά ένας κύκλος αναρτήσεων βοήθειας και όχι επίθεσης! Καθημερινά μελετώ εταιρίες και το τρόπο που κινούνται στα social media. Αυτές είναι οι ιστορίες τους (κλεμμένο από τηλεοπτική σειρά!).' />
<link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-qOp4KecAYKjQbW0V6k2HKmjfycwOugqpBl6d4nvNcZLPTyyjjDobJPivBkd7DHg4w0fzM6uEiRBEDZB8ShYYKyAEhaezHLroo8H2BbNUTmVrqJiiZGGbuTfgGVBJc_F8CeHqcaiZsu8/' rel='image_src' />
</b:if>
</b:else>
</b:if>

Ως έχει τώρα λειτουργεί σε Chrome για mac αλλά δεν παίρνει τη σωστή εικόνα (έχω επιλογές από όλες και όχι αυτή που όρισα στα meta), σε όλους τους άλλους όχι, mac και windows.


Μπορεί να βοηθήσει κανείς; Ευχαριστώ!



Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...