31 Αυγ 2010

Η ανάγκη για κατηγοριοποίηση βάσει συχνότητας αναρτήσεων

some talk a lot others not

Κάποιες φορές πραγματικά πνίγομαι από το information overload του Web 2.0. Συμμετέχω σε δύο κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter) και παρακολουθώ αρκετά ιστολόγια είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων που ανέφερα είτε μέσω RSS. H δυνατότητα δημιουργίας λίστας (εδώ για Facebook, εδώ για Twitter) που παρέχουν τα κοινωνικά δίκτυα και η κατηγοριοποίηση των RSS σε φακέλους μου γλυτώνουν αρκετό χρόνο καθημερινά, μπορώ γρήγορα να δω τι είπαν οι κοντινοί φίλοι μου, οι επαφές μου που ζουν στη Κρήτη, τις ανακοινώσεις όλων των επίσημων σελίδων του Facebook ή μόνο τις αναρτήσεις των bloggers που ασχολούνται με τα social media.

Χρησιμοποιώ λοιπόν τις λίστες και τους φακέλους για να κατηγοριοποιήσω τις αναρτήσεις που λαμβάνω και τις επαφές μου βάσει δημογραφικών, επίπεδο φιλίας και ενδιαφερόντων. Ένας σημαντικός παράγοντας που δεν είχα προβλέψει είναι ο χρόνος με άλλα λόγια η συχνότητα δημιουργίας νέας ανάρτησης ή νέας ενημέρωσης κατάστασης. O Α (blogger, φίλος) γράφει μια φορά το μήνα ενώ ο Β πολλές φορές τη μέρα, αν τύχει αυτοί οι δύο να υπάρξουν στην ίδια λίστα/φάκελο τότε πολύ σπάνια θα διαβάσω τι έχει πει ο Α. Υποθέτω πάντα ότι με ενδιαφέρει να ακούσω και τους δύο, δε θέλω να "σωπάσω" κανένα.

Το παράγοντα χρόνο δε μπορώ να τον ελέγξω, μπορεί ξαφνικά ο Α να αρχίσει να δημοσιεύει ακατάπαυστα ή ο Β να πάει διακοπές και να μείνει μακρυά από υπολογιστή για μέρες, είμαστε άνθρωποι και δύσκολα προβλέπονται συμπεριφορές. Μια πρώτη σκέψη είναι ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει από μια εφαρμογή αυτόματα, με εντολές του στυλ "Δείξε μου δημοσιεύσεις από φίλους με x αριθμό δημοσιεύσεων σε y διάστημα χρόνου" ή "Δείξε μου δημοσιεύσεις από φίλους με αριθμό δημοσιεύσεων < ή > του x σε y διάστημα χρόνου".

Θα ήθελα να ακούσω και άλλες προτάσεις επίλυσης του προβλήματος, μπορεί αν υπάρχει κάποια εφαρμογή που μου διαφεύγει. Όπως και να έχει αφήστε σχόλιο με τη δική σας εμπειρία.

Η εικόνα της ανάρτησης είναι από το jornalisimo cordial

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...