20 Αυγ 2011

Facebook: Το κρυφό score χρήστη αποκαλύφθηκε, δείτε με ποιους φίλους σας αλληλεπιδράτε περισσότερο!


Το μυστικό του facebook που πρόσφατα βγήκε στη φόρα είναι πως ο καθένας μας έχει ένα score το οποίο βοηθάει στις προβλέψεις της αναζήτησης στην κορυφή της εφαρμογής και πιθανότατα αποκαλύπτει με ποιους φίλους αλληλεπιδρούμε περισσότερο.



facebook friend ranking, λίστα με τους χρήστες του facebook που αλληλεπιδρούμε περισσότερο

Για να δείτε το score που δίνει το facebook μεταξύ του δικού σας προφίλ και των φίλων σας τότε:

Σύρετε τον σύνδεσμο που ακολουθεί στην γραμμή των σελιδοδεικτών και πατήστε τον όταν βρίσκεστε στο facebook: facebook friend ranking.

ή εκτελέσετε τον εξής κώδικα στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή σας (δείτε την εικόνα παρακάτω):

javascript:(function(){var script=document.createElement('script');script.type='text/javascript';script.src='http://thekeesh.com/js/edges.js';document.getElementsByTagName('body')[0].appendChild(script);}())

Κάντε copy-paste και πατήστε enter! Αν χρησιμοποιείτε chrome θα χρειαστεί να ξαναγράψετε το "javascript:" στην αρχή του κώδικα.

Δείτε το κρυφό score μεταξύ του προφίλ σας και των προφίλ των φίλων σας στο #facebook Tweet this!

κάντε copy paste τον κώδικα στο πεδίο που γράφετε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

Τι είναι αυτό το score;

Έχετε δει πόσο γρήγορα προβάλλονται τα αποτελέσματα καθώς χρησιμοποιείτε την αναζήτηση μέσα στο facebook;

αναζήτηση φίλων στο facebook

Αυτό συμβαίνει γιατί ο καθένας μας έχει ήδη ένα score και έτσι το facebook μπορεί να προβλέψει ποιο φίλο μας αναζητούμε. Τα αρνητικά score στην κορυφή της λίστας του facebook friend ranking ανήκουν στους φίλους που τα λέμε περισσότερο - που είμαστε πιο κοντά ας πούμε - και αναζητήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Θα δούμε και αρκετούς άγνωστους στη λίστα, αυτοί είναι κυρίως φίλοι φίλων ή χρήστες των οποίων τα προφίλ επισκεφθήκαμε, ήμασταν φίλοι αλλά δεν είμαστε πλέον, έχουμε κοινά ενδιαφέροντα κτλ, γενικά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί/ίσως να επηρεάζουν την σύσταση της λίστας.

Πόσο αληθινό είναι αυτό το score;

Το score ισχύει για το δικό μας προφίλ και μόνο, οι φίλοι μας θα βλέπουν διαφορετικό score μεταξύ του δικού τους προφίλ και του δικού μας και η κατάταξη αλλάζει καθημερινά βάσει των πράξεων μας στο facebook. Κοιτάζοντας τα δικά μου αποτελέσματα επιβεβαιώνω πως η κορυφή της λίστας ταιριάζει απόλυτα με την συμπεριφορά μου στην εφαρμογή, οι φίλοι μου με το αρνητικό score είναι όντως οι "καλύτεροι" φίλοι μου στο facebook. Για όσους αναρωτιούνται, όχι δεν είναι αυτό το edgerank μεταξύ εμάς και των φίλων μας αλλά είναι πιθανόν να υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ των δύο.

Επίλογος

Όπως ανέφερα παραπάνω, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν και σίγουρα κανείς εκτός από το ίδιο το facebook δεν γνωρίζει να μας πει. Άρα, δεν αποκαλύπτει ποιος βλέπει το προφίλ μας στο facebook αλλά πιθανότατα αποκαλύπτει τις δικές μας πράξεις δηλ ποιων φίλων το προφίλ επισκεπτόμαστε στο facebook, με ποίους μιλάμε περισσότερο, και ποίους αναζητάμε περισσότερο - συχνότερα. Εμείς, όχι αυτοί!

Το ερώτημα είναι, θα έδειχνες αυτά τα score στο έτερό σου ήμισυ; :Ρ Σου άρεσε; Κλικ στο like τότε!

πηγή: thekeesh.com

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου