Κάνοντας "Σύνδεση" λοιπόν με την εφαρμογή, είδαμε τις παρακάτω επιλογές.
Γιατί λοιπόν μας ζητάνε να επιλέξουμε ξανά τις ρυθμίσεις μας; Πρόσφατα το Facebook μας επέτρεψε να κάνουμε αναζήτηση στις αναρτήσεις (Τι σκέφτεστε; και αναρτήσεις φωτογραφιών, συνδέσμων, βίντεο κτλ) φίλων αλλά και όλων των χρηστών του. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι προϊόν αναζήτησης και δείχνει χρήστες που επιτρέπουν σε όλους να δουν τις αναρτήσεις τους (έχω σβήσει το όνομα τους, την φωτογραφία τους και μέρος της ανάρτησης).
Το Facebook μας επέτρεψε να κάνουμε τέτοιες αναζητήσεις σε μια προσπάθεια να χτυπήσει το Twitter. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι στο Twitter τα γραφόμενα είναι προσβάσιμα σε όλους ανεξαρτήτως από το αν είναι εγγραμμένοι χρήστες ή όχι! Βασιζόμενοι λοιπόν οι του Facebook ότι πολλοί από εμάς δεν θα δώσουμε σημασία και απλά θα επιλέξουμε τις ρυθμίσεις που μας προτείνουν, επιχειρούν να κάνουν την εφαρμογή πιο ανοικτή και το περιεχόμενο μας προσβάσιμο σε όλους!
Ακόμα και ο δημιουργός του Facebook έκανε μέρος του προφίλ του ανοικτό προς όλους σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τις νέες ρυθμίσεις απορρήτου. Ακόμα και αν επιλέξατε να κρατήσετε τις παλιές ρυθμίσεις σας, μπείτε στον κόπο να δείτε άλλη μια φορά τις επιλογές σας. Δώστε έμφαση στις επιλογές για τις φωτογραφίες και για την δημόσια αναζήτηση. Σε παλαιότερη ανάρτηση σε αυτό το blog είχα μιλήσει για το πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσουμε ένα ψεύτικο προφίλ, προσποιούμενοι ότι είμαστε κάποιος γνωστός του υποψήφιου θύματος.
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε ως χρήστες της εφαρμογής είναι ότι εμείς και μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου και πρέπει να μπούμε στον κόπο να τις δούμε από την αρχή! Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε οδηγίες ώστε να κάνετε ένα γενικό έλεγχο των ρυθμίσεων του προφίλ σας. Στη Αμερική ήδη έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις. Εσείς τι ρυθμίσεις επιλέξατε;