3 Απρ 2012

Πώς ενώνω δύο ίδιες Facebook σελίδες;

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στο Facebook σήμερα είναι οι αδέσποτες - ορφανές σελίδες με ίδιο ή παραπλήσιο όνομα/τίτλο. Αυτές έχουν κυρίως φτιαχτεί από χρήστες που έκαναν check-in αλλά δεν βρήκαν μια σελίδα τοποθεσίας/μέρους (Facebook place) και έτσι έφτιαξαν μια - on the fly - μόνοι τους, ή από κάποιον εργαζόμενο στην επιχείρηση ο οποίος θέλοντας να δηλώσει που εργάζεται έφτιαξε, εν αγνοία του, μια σελίδα κοινότητας για την επιχείρηση.

Οι σελίδες αυτές συγκεντρώνουν πολλά likes και check-in, δηλαδή οι χρήστες και οι φίλοι τους καταλήγουν σε σελίδες που δεν ελέγχονται από τις επιχειρήσεις που αφορούν και είναι στημένες πρόχειρα, δεν έχουν καν φωτογραφία προφίλ ή στοιχεία επικοινωνίας. Υπάρχουν παραδείγματα ορφανών σελίδων με 2500+ likes ενώ η official έχει μόλις 650 likes!

Στην περίπτωση των σελίδων τοποθεσίας μπορούμε να κάνουμε κάτι, στην περίπτωση των community pages σχεδόν τίποτα... Δυστυχώς, για τις σελίδες κοινότητας δεν υπάρχει κάποια διαδικασία πέραν της καταγγελίας της σελίδας ελπίζοντας πως κάποιος, κάποτε, θα την κλείσει.

Πώς μπορώ να ενώσω (merge) δύο ίδιες Facebook σελίδες τοποθεσίας;

Για να ενωθούν οι δύο Facebook σελίδες πρέπει να έχουν το ίδιο όνομα σελίδας. Υπάρχουν δύο τρόποι να αλλάξουμε τον τίτλο μιας ορφανής σελίδας τοποθεσίας:

  1. Ζητάμε από πολλούς φίλους να κάνουν Επεξεργασία (edit) την σελίδα και να αλλάξουν το όνομά της
  2. Κάνουμε claim την σελίδα από την επιλογή "Είναι αυτή η επιχείρησή σας;" (Is this your Business?) χρησιμοποιώντας ένα ιδιόκτητο email ή ένα παραστατικό που δείχνει πως έχουμε σχέση με την εταιρία (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, έναρξη κτλ) και έπειτα αλλάζουμε το όνομα αν έχει λιγότερα από 100 likes. Αν έχει περισσότερα από 100 likes υπάρχει η φόρμα αίτησης αλλαγής ονόματος σελίδας, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ
δήλωση ιδιοκτησίας Facebook σελίδας τοποθεσίας

Έπειτα μεταβαίνουμε στην σελίδα που θέλουμε να κρατήσουμε (την δικιά μας φυσικά!), κλικ στο "Διαχείριση" (manage) μετά στην επιλογή "Επεξεργασία σελίδας" (edit page) και επιλέγουμε το "Πηγές" (resources) από το μενού στα αριστερά. Εκεί θα δούμε την επιλογή "Συγχώνευση διπλών σελίδων" (Merge duplicate pages).

επιτυχημένη ένωση δύο Facebook σελίδων τοποθεσίας

Η σελίδα που θα ενώσουμε με την δικιά μας θα χαθεί οριστικά, στην αρχή μπορεί να εμφανίζεται στην αναζήτηση (αν ο χρήστης κάνει κλικ θα οδηγηθεί στην δικιά μας σελίδα) αλλά με τον καιρό θα εξαφανισθεί τελείως.

Προστασία σελίδας τοποθεσίας

Καλό είναι να προστατεύσουμε (Protect your page) όλες μας τις σελίδες τοποθεσίας, ακόμα και αν τις έχουμε φτιάξει οι ίδιοι και είμαστε οι μοναδικοί διαχειριστές. Η διαδικασία για να το κάνουμε είναι αντίστοιχη του claim. Αν δεν το κάνουμε εμείς, μπορεί κάποιος άλλος να κινήσει αυτή την διαδικασία και να πάρει τον έλεγχο της σελίδας μας, τραγικό αλλά αληθινό.

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου