9 Μαρ 2012

Jotform case: To SOPA ζει

Πρόσφατα το jotform υπέστει μια μεγάλη ζημιά, ο πάραχος του domain name του, το GoDaddy, ουσιαστικά έκλεισε την υπηρεσία ανακατευθύνοντας τους nameservers σε μια κυβερνητική σελίδα που ανέφερε πως η υπηρεσία είναι κλειστή για λόγους κακής χρήσης και spam!

Η υπηρεσία jotform βοηθά χρήστες (με λίγες τεχνολογικές γνώσεις) να ενσωματώσουν μια φόρμα επικοινωνίας σε ένα ιστότοπο. Είναι αρκετά δυναμικές και εύκολες στην δημιουργία, δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη υπηρεσία για αυτό το σκοπό αλλά σίγουρα είναι από τους μεγάλους παίκτες στο χώρο.

Το πρόβλημα με μια υπηρεσία σαν το jotform είναι πως, σε αντίθεση με μια ιστοσελίδα, το domain του υποστηρίζει και όλες τις φόρμες που είχαν δημιουργήσει οι χρήστες, πάνω από 2 εκατομμύρια φόρμες! Όλοι οι χρήστες της υπηρεσίας, free, premium και professional plan, έμειναν “στον αέρα”.

Η εταιρία έδρασε άμεσα επικοινωνώντας με το GoDaddy αλλά έλαβε γενικού τύπου απαντήσεις, και έτσι ενημέρωσε τους χρήστες να αλλάξουν τις φόρμες στο νέο URL jotform.net. Διαβάστε όλη την ιστορία.

Στο απολογητικό του email προς τους χρήστες το jotfrom ανέφερε τα μέτρα που πήρε και θα πάρει προς αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον:

  1. Πολλά domains, ένα για κάθε χώρα
  2. Πήρε τα domain name του από το GoDaddy
  3. Δημιούργησε το JotFormStatus.com για την ενημέρωση των χρηστών
  4. Επιλογή χρήσης ιδιόκτητου domain στις φόρμες
  5. Θα κάνει τις απαιτούμενες ενέργεις για την ένταξή τους στο DMCA Safe Harbor
  6. Θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να σταματήσουν την χρήση της υπηρεσίας για phishing attacks
Το SOPA τελικά εφαρμόζεται;

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου