3 Οκτ 2011

Facebook: Status περί Google και δημοσιοποίηση σχολίων και likes χρήστη

Αναρωτιέμαι αν όντως φτάνει το τέλος του facebook, όχι γιατί οι χρήστες το βαρέθηκαν ή τρομάζουν από τις όλο και πιο μπερδεμένες ρυθμίσεις απορρήτου αλλά από την απίστευτη μπουρδολογία που επικρατεί, εμένα τουλάχιστον με απογοητεύει :(

Ξεκίνησα να "ενοχλούμαι" από τα μαζικά αυτά status όταν έβλεπα συνεχώς στο newsfeed μου πως το facebook είναι διαθέσιμο και σε ασφαλή https σύνδεση αλλά "ξέχασε να μας το πει" - ναι, αφού χρησιμοποιείς το facebook φανατικά και ανησυχείς για τα δεδομένα σου είναι και ευθύνη σου να διαβάζεις το blog του facebook γιατί εκεί ανακοινώνονται όλες οι αλλαγές - δηλ έκανε μια επένδυση που ενισχύει την ασφάλεια στην εφαρμογή αλλά σύμφωνα με το status δεν ήθελε να το μάθουν οι χρήστες...

Τον τελευταίο μήνα διαβάσαμε ότι το facebook θα γίνει μια πληρωμένη υπηρεσία (τρανταχτές αποδείξεις στην εικόνα κάτω), μια φήμη που κυκλοφορεί από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου στην εφαρμογή ξαναζωντάνεψε. Πολλοί αναρωτιούνται, "μα καλά ακόμα να το καταλάβουν;" και απαντώ πως το κατάλαβαν, απλά υπάρχουν πολλοί καινούριοι χρήστες που δεν το είχαν δει ξανά και φυσικά το αναμετέδωσαν γιατί έτσι πίστεψαν πως όφειλαν. Μετά ήρθαν τα genpets, ένα έργο τέχνης του 2005 που ακόμα και σήμερα προκαλεί. Και αυτό αναμεταδόθηκε με μανία. Και πολλά άλλα που δεν είδα το πιο πιθανόν, ευτυχώς!

το facebook είναι και θα είναι πάντα δωρεάν

Τώρα κυκλοφορεί καινούριο status που αφορά την δημοσίευση των comments και των likes μας στην αναζήτηση της Google... Διαβάστε την σχετική ανάρτηση του Newsbytes για περισσότερες πληροφορίες, και αν καίγεστε να δείτε ποιες πληροφορίες σας μπορούν να βρεθούν μέσω μιας αναζήτησης στο Google τότε γράψτε "site:facebook.com + όνομα" όπως αυτό είναι γραμμένο στο προφίλ σας, δείτε την εικόνα κάτω.

αναζήτηση στο google για τα δημόσια facebook δεδομένα μας

Όταν βλέπετε τέτοια status αφήστε ένα σχόλιο, καλό κάνει σε όλους μας :) Κλικ στο like για να το δημοσιεύσετε στο προφίλ σας.

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου