10 Φεβ 2011

Σχολιασμός ως Facebook page και σε εξωτερικές ιστοσελίδες;

facebook pages have their own identity[update: Ώρες μετά που έγραψα αυτή την ανάρτηση οι νέες σελίδες έγιναν διαθέσιμες στους χρήστες! Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση εδώ!]
Σε προηγούμενη ανάρτηση έγραψα για τη νέα δυνατότητα που θα έχουν οι διαχειριστές σελίδων facebook, θα μπορούν να σχολιάζουν με τη ταυτότητα της σελίδας τους σε άλλες facebook σελίδες αρκεί να κάνουν log in as facebook page. Διαβάστε την ανάρτηση για να μάθετε/θυμηθείτε περισσότερα. Σε αυτή την ανάρτηση θα το δούμε σε πράξη, σχεδόν.

Πριν από δύο εβδομάδες σας ενημέρωσα από τη σελίδα του blog στο facebook ότι πλέον οι διαχειριστές δε μπορούν να κάνουν like τις αναρτήσεις των σελίδων τους χρησιμοποιώντας το όνομα τους. Παλιά αν έκανα like σε μια δημοσίευση στη Faceook σελίδα του gr@2.0 θα φαινόταν το προσωπικό μου προφίλ, πλέον φαίνεται ότι έκανε like το gr@2.0. Το ίδιο ισχύει για όλους τους διαχειριστές που έχει μια σελίδα. Ένα βήμα που δείχνει ότι οι σελίδες θα έχουν τη δική τους προσωπικότητα η οποία θα είναι ανεξάρτητη από τους διαχειριστές της.

Μέσα στις αλλαγές που μας ετοιμάζει το Facebook είναι και το νέο σύστημα σχολιασμού για ιστοσελίδες, παρακάτω θα σας πω γιατί το αναφέρω εδώ. Το σύστημα είναι ένα social plugin με το όνομα Comments και είναι διαθέσιμο, όχι όμως με τη νέα του μορφή. Όπως μας πληροφορεί το Inside Facebook, το νέο σύστημα θα δίνει ένα σκορ σε κάθε χρήστη ώστε να ξεχωρίζουν εύκολα οι spammers/trolls από τους υπόλοιπους χρήστες. Μπορείτε να το δείτε live στο blog του facebook, π.χ. σε αυτή την ανάρτηση.Αναφέρω το συγκεκριμένο social plugin γιατί σας επιτρέπει να σχολιάσετε χρησιμοποιώντας είτε το προφίλ σας είτε κάποια από τις σελίδες σας στο facebook, αν επιλέξετε να γίνει "ανάρτηση στο προφίλ" τότε το σχόλιο σας εμφανίζεται και στο τοίχο της facebook σελίδα σας. Άρα μια facebook σελίδα θα μπορεί να σχολιάζει και σε εξωτερικές του facebook σελίδες; Τα καλύτερα έρχονται...

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου