2 Ιουν 2010

YouTube: Viral videosΈχουμε συνδυάσει το Youtube με αστεία βίντεο και τραγούδια. Το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή ήταν από τις πρώτες που νίκησε κατά κράτος τη Google στην αναζήτηση αρχείων βίντεο και γι' αυτό το λόγο (μεταξύ άλλων) η Google αγόρασε το YouTube το 2006. Όταν σκέφτεσαι search σκέφτεσαι Google, όταν σκέφτεσαι αναζήτηση βίντεο τότε σκέφτεσαι YouTube, τόσο απλά.

Το YouΤube είναι ένα κοινωνικό δίκτυο και όχι μόνο. Η υπηρεσία ταξινομεί τα βίντεο ανάλογα με το περιεχόμενο τους και έτσι έχουμε το πολύ καλό YouTube Education, το Movies :( , διαγωνισμούς και πολλά άλλα, μερικά δεν είναι διαθέσιμα ακόμα για Ελλάδα. Το YouTube επίσης συνεργάζεται με "πετυχημένους" χρήστες και εταιρίες μέσω των Partnerships.

Τα viral videos είναι ένα θέμα το οποίο αξίζει, κατά τη γνώμη μου, μελέτη. Φυσικά και έχουν ασχοληθεί επιστήμονες με το θέμα και θα παραθέσω τη γνώμη τους σε ένα (τι άλλο!) βίντεο. Για όσους δεν έχουν το χρόνο συνεχίστε στην επόμενη παράγραφο μιας και το βίντεο κρατάει σχεδόν μια ώρα!Το πρώτο βίντεο που με εντυπωσίασε με τη διάδοση του και τις πολλές εκδοχές που έφτιαξαν οι χρήστες ήταν το Star Wars Kid, το οποίο έχει μια μεγάλη ιστορία από πίσω του και ξεκινάει πολύ πριν το YouTube. Γενικά, δεν είμαι υπέρ αυτού του είδους των "επιθέσεων" σε άτομα, κάποιοι σίγουρα το αξίζουν ενώ άλλοι επωφελήθηκαν αρκετά (δεν τους χάλασε καθόλου που λέμε)!

Τα βίντεο που πραγματικά μου αρέσουν είναι εκείνα που έχουν κάτι το περίεργο, το διαφορετικό, που δεν είναι φοβερά αστεία βλέποντας τα μεμονωμένα αλλά όταν η κοινότητα του YouTube αναλαμβάνει δράση γίνονται viral δημιουργώντας το δικό τους meme! Δείτε εδώ τι έφτιαξε η κοινότητα εμπευσμένη από το βίντεο Dramatic Look (02/06/2010: 21,864,362 views!) του χρήστη magnets99. Το βίντεο είναι από παιδική εκπομπή στην Ιαπωνία!

Dramatic Look
Dramatic Gopher with Light Saber :O
DRAMATIC CHIPMUNK THRILLER / Michael Jackson ed.
Dramatic Cat
Dramatic Cupcake Dog - Revelation
Dramatic Pug
Dramatic Chicken
The Dramatic Videobomb
Dramatic Look Squirrel Chipmunk Animated

(Southpark)


Lost: Dramatic Prairie Dog
Dramatic Greek Priest
Διαβάστε για τα viral videos στο Mashable και στη Wikipedia

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...