25 Μαΐ 2010

Ενθουσιώδεις υποστηρικτές ή ψεύτικα προφίλ/bots;



Μίλησα για ψεύτικα προφίλ στη τελευταία ανάρτηση του blog και αναλύω περαιτέρω. Μιλάμε για περισσότερους από 400εκ χρήστες Facebook και 100εκ χρήστες Twitter ενώ στην ουσία πολλοί χρήστες έχουν στη καλύτερη περίπτωση 2 έως και 20+ προφίλ!


Ο λόγος που γίνεται αυτό; Οι χρήστες δημιουργούν πολλαπλά προφίλ για διαφήμιση, για να παίζουν παιχνίδια ή απλά για να κρύβονται. Κάποια από αυτά τα προφίλ δρουν με δόλο και προσπαθούν να καθοδηγούν τους υπόλοιπους χρήστες! Κάνοντας πολλά "like", "retweet" και σχόλια ανεβάζουν την ανάρτηση πιο ψηλά στα "πρόσφατα νέα", άλλες φορές στοχεύουν απ' ευθείας τα θύματα τους με μηνύματα.


Η μόνη προστασία είναι ο έλεγχος των προφίλ, το κάνουμε για τους ανθρώπους που γνωρίζουμε πρόσωπο με πρόσωπο δεν θα το κάνουμε για κάποιον που δεν είδαμε ποτέ; Οι χρήστες του Twitter είναι πιο ψαγμένοι και δε τη πατάνε εύκολα, γνώμη μου. Το πρόβλημα έγκειται στην έννοια "ο φίλος του φίλου" και η εμπιστοσύνη που δείχνουμε σε αυτόν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δεν χωράει σε αυτή την ανάρτηση.


Παραδείγματα


H ομάδα
make $600 from home
Ο τοίχος
facebook group wall fake profiles
Τα προφίλ των σχολιαστών στο τοίχο της ομάδας!
fake profile 1
fake profile 2
fake profile 3

Twitter bot
twitter bot

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...