29 Ιουν 2012

Διαφημίσεις στο Facebook: Προσωπικά δεδομένα

Οι διαφημίσεις του Facebook συχνά χρησιμοποιούν τις πράξεις μας για να δώσουν ένα "κοινωνικό κίνητρο" στους φίλους μας να κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση παρουσιάζοντας τη δική μας δραστηριότητα. Μπορείτε να επιλέξετε να μην χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες αυτές από τις διαφημίσεις.

Πριν τρομάξετε από τις ανακοινώσεις που κυκλοφορούν (ξανά) στο Facebook και λένε για τα διαβολικά πράγματα που κάνει η εφαρμογή με τα προσωπικά σας δεδομένα διαβάστε περισσότερα για τις διαφημίσεις του Facebook. Από την στιγμή που χρησιμοποιείτε την εφαρμογή είναι υποχρέωσή σας να είστε ενημερωμένοι. Παρακάτω θα βρείτε τις ρυθμίσεις που θα αποτρέψουν την χρήση των δεδομένων σας για διαφημιστικές ανακοινώσεις.

η ανακοίνωση που κυκλοφορεί για τις διαφημίσεις στο facebook

Βρείτε εδώ την Επεξεργασία ρυθμίσεων για κοινωνικές διαφημίσεις. H επιλογή αυτή αφορά τις διαφημίσεις μέσα στο Facebook, αυτές που φαίνονται στη δεξιά στήλη, και εμφανίζουν πράξεις σας, π.χ. "Η σελίδα _____ αρέσει στον ______". Οι διαφημίσεις αυτές συνοδεύονται από την εικόνα προφίλ σας και το όνομά σας και προβάλλονται στους φίλους σας και μόνο σε αυτούς. Οι ρυθμίσεις απορρήτου σας ισχύουν ακόμα, αν δηλαδή δεν επιτρέπετε σε ένα φίλο σας να δει ποίες σελίδες κάνετε Like, τότε δεν θα βλέπει το όνομά σας σε αυτές τις διαφημίσεις.

Βρείτε εδώ την Επεξεργασία ρυθμίσεων για διαφημίσεις τρίτων. H επιλογή αυτή αφορά τη χρήση της εικόνας του προφίλ και του ονόματος χρήστη σε διαφημίσεις τρίτων (το αποτυχημένο πρόγραμμα beacon;). Επιλέγοντας το "κανείς", τα στοιχεία σας δεν θα χρησιμοποιηθούν αν το Facebook επιλέξει να ενεργοποιήσει την υπηρεσία ξανά (που δεν το νομίζω κρίνοντας από τα λεγόμενα του ιδρυτή του Facebook).

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου