19 Απρ 2011

Facebook: Μια σελίδα απάτη δεν θα σε κάνει πλούσιο, πολλές μαζί ίσως.

σελίδα απάτη στο facebook, ανεξήγητο φαινόμενο στη ΡόδοΑσχολούμαι αρκετά με τη δημιουργία σελίδων στο facebook. Με πλησιάσαν λοιπόν άνθρωποι που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δημοτικότητα του αγαπημένου μας κοινωνικού δικτύου ελπίζοντας πως θα πιάσουν την καλή ακολουθώντας μια πολύ απλή τακτική. Δεν τους αδικώ και καλά κάνουν, όλοι θέλουμε μια καλύτερη ζωή.


Μια τακτική, την οποία ομολογώ πως ανακάλυψα κατόπιν εορτής και αφού με ενημέρωσαν για την ύπαρξη αυτών των σελίδων, η οποία είναι ψαγμένη και έχει άμεσο οικονομικό όφελος εκμεταλλευόμενη την περιέργειά μας. Σε μια σελίδα με ένα δυνατό τίλτο π.χ. "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ [ΔΕΙΤΕ ΤΟ]" ή "[Ανεπαναληπτο] Φαινομενο Σε Σχολειο Της Ροδου" προβάλλουμε μια εικόνα όπου το επίμαχο σημείο είναι κρυμμένο. Σε αυτή τη σελίδα θα μας ζητηθεί, μέσω της εφαρμογής static fbml, να κάνουμε πρώτα "Μου αρέσει" (like), μετά κοινοποίηση (share) και μετά θα μπορούμε να δούμε την εικόνα η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα γελοίο, και η γιαγιά μου θα το καταλάβαινε, copy paste ενός U.F.O. σαν αυτό που είχε ο αρειανός στα Looney Tunes.

Πριν δούμε όμως την εικόνα περνάμε μέσα από τους συνδέσμους της adf.ly και ο ιδιοκτήτης της σελίδας πληρώνεται για αυτή την επίσκεψη μας ένα μικρό ποσό. Το ίδιο θα κάνουν και πολλοί φίλοι μας. Ο ιδιοκτήτης βέβαια δεν έχει μόνο μια σελίδα αλλά πολλές που μαζεύουν πάνω από 40000 φίλους άρα καταλαβαίνετε πώς όσο μικρό και αν είναι το ποσό για κάθε μια επίσκεψη αυτός βγάζει αρκετά κοροϊδεύοντας μας.

Η εταιρία που το έχει σκεφτεί αυτό (μάλλον) είναι η fbfanpagemarketing και από την ιστοσελίδα της καταλαβαίνει κάνεις ότι πρόκειται για ένα σοβαρό και μεγάλο οργανισμό που κάνει ορθή χρήση του facebook. Όσο και αν τους ειρωνεύομαι αυτοί μάλλον κερδίζουν περισσότερα χρήματα από το facebook από ότι εγώ :(

Και αναρωτιέμαι, αφού βλέπετε πως η σελίδα απλώς σας κοροϊδεύει κατάμουτρα, γιατί δεν φύγατε (unlike) από τη σελίδα, γιατί δεν ενημερώσατε τους φίλους σας ή γιατί δεν την αναφέρατε (report); Αν θέλετε ένα facebook της πλάκας καλά το κάνετε, εγώ πάντως χρήστες που ανέχονται αυτές τις καταστάσεις δεν τους θέλω κοντά στο προφίλ μου. Είμαστε τόσο ευάλωτοι στις απειλές όσο ο πιο ανέμελος φίλος μας, να το θυμάστε.

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου