14 Ιουλ 2010

Facebook: Συμβουλές για τις εκδηλώσεις


Εκδηλώσεις στο Facebook, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αρκεί να γίνεται σωστή χρήση. Στην ανάρτηση αναλύω τη δική μου προσέγγιση για τη διαχείριση των εκδηλώσεων αλλά και πώς αντιμετωπίζω τις προσκλήσεις που μου στέλνουν.

Κλειστές και ανοικτές (δημόσιες) εκδηλώσεις


Οι κλειστές μπορεί να είναι για ένα γεγονός που δεν θέλετε να μάθει όλος ο κόσμος και να μείνει μεταξύ φίλων που εσείς θα επιλέξετε.

private or public event?


Θα μπορούσε να αφορά και ένα γεγονός/ραντεβού που έχετε και θέλετε να θυμάστε. Υποθέτω ότι οι πιο πολλοί μπαίνετε καθημερινά στο Facebook και τώρα που οι εκδηλώσεις βρίσκονται στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης είναι αρκετά εύκολο να τις δείτε. Στις δημόσιες εκδηλώσεις μπορεί ο καθένας να δηλώσει συμμετοχή και συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα της αναζήτησης του Facebook.

Για να δείτε όλες τις εκδηλώσεις που είστε καλεσμένοι ή έχετε δημιουργήσει δεν έχετε παρά να επιλέξετε από το αριστερό μενού της αρχικής σελίδας το "εκδηλώσεις". Μπορείτε επίσης να δείτε τις εκδηλώσεις που είναι καλεσμένοι οι φίλων σας, προηγούμενες εκδηλώσεις αλλά και γενέθλια που πλησιάζουν.

Συμβουλές


 • Αν η εκδήλωση έχει φυσικό τόπο μη καλείτε φίλους που μένουν σε πολύ μακρινά μέρη. Επειδή είναι εύκολο να τους καλέσετε δεν είναι και λογικό.

 • print guest list
 • Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης εκτυπώστε τη λίστα καλεσμένων. Δείτε ποιοι είπαν ότι θα έρθουν και δεν ήρθαν και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα όσον αφορά τις προσκλήσεις που στείλατε. Συνήθως μόλις το 10% θα παρευρεθεί.


 • Κάντε εξαγωγή των εκδηλώσεων σας στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε περισσότερο π.χ. iCal, Outlook ή Google Calendar.

 • export facebook events
  mobile website calendar
 • Αν έχετε πολλές εκδηλώσεις στο πρόγραμμα χρησιμοποιείστε τo ημερολόγιο της mobile ιστοσελίδας του Facebook και δείτε γρήγορα το μήνα ή την εβδομάδα που σας ενδιαφέρει. • Εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα αποστολής μηνύματος στους καλεσμένους, στείλτε μήνυμα υπενθύμισης σε αυτούς που δήλωσαν πως "Θα παρευρεθώ", ένα μήνυμα με λίγο έξτρα ενθουσιασμό σε αυτούς που δήλωσαν "Ίσως παρευρεθώ" και τέλος ένα μήνυμα με όλη σας τη τέχνη σε αυτούς που δήλωσαν "Δεν θα παρευρεθώ". Πολλά μπορεί να αλλάξουν!

 • message event guests
 • Μετά το τέλος της εκδήλωσης μπορείτε να στείλετε άλλο ένα μήνυμα αυτή τη φορά "σε όλους" βάζοντας φωτογραφίες ή βίντεο (δείξτε τι έχασαν όσοι δεν ήρθαν) και ενημερώστε για την επόμενη εκδήλωση σας.

Ανεπιθύμητες εκδηλώσεις


Οι φίλοι μας συχνά δεν μπαίνουν στο κόπο να σκεφτούν ότι ίσως λόγο απόστασης, ίσως λόγο γούστου δε μπορούμε/δε θέλουμε να παραβρεθούμε σε κάποιες εκδηλώσεις. Ο "πάσα εις" έχει γίνει πρεσβευτής καταστημάτων διασκέδασης (επί πληρωμή;) και με μανία καλεί όλους τους φίλους του να παρευρεθούν στα "happenings" που οργανώνουν, ευχαριστώ δε θα πάρω. Το πιο πιθανό είναι να "φάει" ένα block.

Αν είχατε την ατυχία να σας καλέσουν σε κάποιο γεγονός που δεν ταιριάζει καθόλου με το άτομο σας (π.χ. doggy night ενώ είστε μέλος metal συγκροτήματος) ένα απλό "δεν θα παρευρεθώ" δεν είναι αρκετό, η εκδήλωση παραμένει στις πληροφορίες σας και οι διαχειριστές της μπορούν ακόμα να επικοινωνήσουν μαζί σας. Η λύση είναι το "διαγραφή από τις εκδηλώσεις μου" που θα βρείτε στη σελίδα της εκδήλωσης ή από το x ή "αφαίρεση" στην αριστερή στήλη της αρχικής σελίδας.

Εσείς είχατε κάποια παράξενη εμπειρία με εκδηλώσεις στο Facebook; Αφήστε σχόλιο!


Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...