11 Νοε 2010

Λάθη στα social media: Η Amazon και το βιβλίο-οδηγός για παιδόφιλους

Ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρίες κάνουν λάθη. Η Amazon, από τις λίγες εταιρίες που κατάφερε να βγει δυνατότερη από τη dot com κρίση του 1999, δέχεται μια φοβερή επίθεση από τους φίλους της στα social media για την επιλογή της όχι μόνο να βάλει στους καταλόγους της ένα e-book για παιδόφιλους αλλά και να υποστηρίξει την απόφαση της αυτή.

Η Amazon βάζει στους κατάλογους της βιβλίο για παιδόφιλους The Pedophile's Guide to Love and Pleasure
Amazon believes it is censorship not to sell certain books simply because we or others believe their message is objectionable. Amazon does not support or promote hatred or criminal acts, however, we do support the right of every individual to make their own purchasing decisions.

Το βιβλίο δε βρίσκεται πλέον στους καταλόγους αλλά η παραμονή του εκεί έστω και για μια μέρα και η παραπάνω ανακοίνωση από τη πλευρά της Amazon ξεσήκωσαν τα πλήθη. Είναι πλέον γνωστό από το παράδειγμα της AT&T και το παράδειγμα της Nestle μεταξύ άλλων ότι δε τα βάζεις με το πλήθος. Το ίδιο πλήθος μάλιστα που με τα reviews του "έφτιαξε" την Amazon. Οι χρήστες ξεσπούν την οργή τους στη Facebook σελίδα της Amazon (φίλτρο "μόνο άλλοι"), στη Facebook σελίδα του Amazon Kindle, στο #amazonfail και #BoycottAmazon του Twitter, στα forum της Amazon, γενικά όπου βρουν χώρο για σχόλιο.

Απειλούν με boycottage, κάποιοι λένε ότι έσβησαν τους λογαριασμούς τους και άλλοι προτρέπουν τους χρήστες να κάνουν αναφορά (report) τις σελίδες του Facebook ως "Γυμνό, πορνογραφία ή σαφές σεξουαλικό περιεχόμενο"!

Εκτός από τους χρήστες με το θέμα ασχολήθηκαν όπως ήταν φυσικό και πολλοί άλλοι όπως το CNN, το BBC, το Business Week αλλά και πολλοί πολλοί άλλοι, όρεξη να υπάρχει και θα βρείτε μπόλικα άρθρα.

Ένα από τα μεγαλύτερα fail της εταιρίας; Ίσως. Σε αντίθεση με το προηγούμενο μεγάλο fail που οφειλόταν σε τεχνολογικούς παράγοντες, η χθεσινή αποτυχία είναι μια συνειδητή επιλογή αφού υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση από την Amazon σύμφωνα με το Techcruch. Μένει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν αυτή τη κρίση.

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...