1 Φεβ 2010

Η σελίδα του gr@2.0 στο Facebook

Πρόσφατα δημιούργησα μια σελίδα του gr@2.0 στο Facebook. Ο σκοπός της σελίδας είναι να προωθεί το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο ιστολόγιο (εδώ δηλαδή!) και όχι μόνο!

Το blog έχει προφίλ και στο Twitter αλλά εκεί γίνεται αυτόματη προώθηση του περιεχομένου της σελίδας στο Facebook, άρα αν παρακολουθείτε το ένα δεν χρειάζεται να είστε και στο άλλο (αλλά αν είστε καλά κάνετε!).

Στη σελίδα στο Facebook δημοσιεύω νέα και γεγονότα που δεν μπορούν να γίνουν ανεξάρτητη ανάρτηση εδώ. Απλή μετάφραση ή αναδημοσίευση αναρτήσεων τρίτων δεν θα βρείτε στο ιστολόγιο του gr@2.0! Από τους βασικούς λόγους ύπαρξης της σελίδας στο Facebook είναι και η αύξηση των επισκεπτών σε αυτόν εδώ τον διαδικτυακό τόπο. Εν μέρη αυτό έχει επιτευχθεί αφού από την μέρα δημιουργίας της σελίδας τα ποσοστά έχουν ανέβει. Μπορούμε και καλύτερα όμως! Η πλατφόρμα δεν περιορίζει μιας και το Facebook επιτρέπει σε μη εγγεγραμμένους χρήστες να διαβάσουν τις αναρτήσεις, άρα δεν χρειάζεται κάποιος να έχει λογαριασμό στο Facebook για να διαβάσει τα εκεί δημοσιευμένα νέα!

Τρόποι για να προωθήσετε την σελίδα στο Facebook κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων της εφαρμογής.
  1. Πατώντας το "Προτείνετε σε φίλους" κάτω από την φωτογραφία της σελίδας.
  2. Σχολιάζοντας ή πατώντας το "Μου αρέσει" στις αναρτήσεις.
  3. Πατώντας το "Κοινοποίηση" δίπλα από το "Μου αρέσει", αφήνοντας την επιλογή "via gr@2.0" ως έχει! To κείμενο που συνοδεύσει τον σύνδεσμο ή τη φωτογραφία δεν θα αναρτηθεί.


Γιατί να το κάνετε; 

Βασική ιδέα του Web 2.0 και ειδικά των social media είναι η σοφία του πλήθους. Αν όλοι ενώσουμε τις γνώσεις μας, λύνουμε τα προβλήματα και απαντάμε τα ερωτήματα γρηγορότερα δημιουργώντας πλουσιότερο περιεχόμενο. Παράδειγμα αποτελεί η ανάρτηση για την χρήση ελληνικών στο διαδίκτυο! Σχολιάζοντας οι επισκέπτες παρουσίασαν αρκετές από τις διαθέσιμες επιλογές που έχουμε. 

Για όσους έχουν δική τους σελίδα στο Facebook ας διαβάσουν την ανάρτηση του Web Go Web! Αν κάποιος πιστεύει ότι η θεματολογία του ιστολόγιου ή της σελίδας του ταιριάζει με αυτή του gr@2.0 ας αφήσει σχόλιο!

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...