22 Νοε 2010

Facebook: Γιατί αλλάξαμε τη φωτογραφία προφίλ τελικά;

cartoon profile pctureΠάει και αυτό τελείωσε, σχεδόν όλοι οι Έλληνες χρήστες του Facebook άλλαξαν τη φωτογραφία του προφίλ τους με την εικόνα του αγαπημένου τους ήρωα κινουμένων σχεδίων. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι χρήστες συμμετέχουν μαζικά σε viral φαινόμενα, θυμάστε τότε που οι κοπέλες του Facebook έκαναν status update το χρώμα του στηθόδεσμου τους;

Και αν στη τελευταία περίπτωση η λογική πίσω από τη δημοσίευση είχε αν κάνει με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών όσον αφορά το καρκίνο του μαστού ποιο ήταν το μήνυμα πίσω από την αλλαγή της φωτογραφίας προφίλ; Διάβασα δύο εκδοχές:
Από 15 έως 20 Νοεμβρίου ας αλλάξουμε όλοι τις φωτογραφίες των προφίλ μας, αντικαθιστώντας τις με κάποια φωτογραφία ήρωα των παιδικών μας χρόνων. Σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι να μην υπάρχει ανθρώπινη φωτογραφία για λίγες ημέρες στο Facebook
Τα καρτούν που βάζουμε για φωτογραφία προφίλ είναι μία πρωτοβουλία για τη στήριξη της εβδομάδας των δικαιωμάτων των παιδιών, που θα κορυφωθεί το Σάββατο 20/11, στη μνήμη της επικύρωσης της σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία συνέβη 20/11/1989
Αν και πιστεύω ότι η πρώτη ήταν αυτή που ευθύνεται για τη μεγάλη διάδοση, η δεύτερη είναι αυτή που βγάζει περισσότερο νόημα. Τα αποτελέσματα που έφερε το φαινόμενο όπως και τα προηγούμενα του ίδιου στυλ ως προς την ευαισθητοποίηση του κόσμου είναι μηδαμινά κατά τη γνώμη μου, ενημερώθηκε κανείς σας για τη σύμβαση; Άλλαξε κάτι όσον αφορά τα δικαιώματα των παιδιών, θα έχουν τώρα μια καλύτερη ζωή; Όλοι για το χαβαλέ το έκαναν.

Το φαινόμενο ξεκίνησε σίγουρα από Ελλάδα και χθες δημοσιεύθηκε σε forum του freestuff.gr μια τρίτη εκδοχή, ένας χρήστης λοιπόν μας πληροφορεί ότι αυτός ξεκίνησε το φαινόμενο και το έκανε για λόγους viral marketing και δίνει στατιστικά από μια σελίδα που έχει με εικόνες καρτούν και την απότομη αύξηση στον αριθμό επισκέψεων. Δεν έχω να χωρίσω κάτι μαζί του ούτε αμφισβητώ τα λεγόμενα του, συμφωνώ ότι είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος προώθησης προϊόντων, το είπαν και άλλοι άλλωστε.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τις σελίδες του στυλ "Όλοι οι Αθηναίοι σε μια σελίδα", "Να γίνουμε οι Ηρακλειώτες πιο πολλοί από τους Χανιώτες", "Βόλος η καλύτερη πόλη στην Ελλάδα" κτλ δε θέλω να σας δώσω συγκεκριμένα παραδείγματα αλλά πολλές από τις σελίδες που μπαίνετε είναι φτιαγμένες από εταιρίες των συγκεκριμένων πόλεων που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους και πολλά, για να μη πω όλα και απογοητευτείτε, από τα "πανέμορφα γκομενάκια" (που ξαφνικά δεν είχαν τι άλλο να κάνουν στα 19 τους και σας έστειλαν αίτηση φιλίας) είναι διαχειριστές σελίδων που δεν έχουν πολλούς φίλους. Τα συμπεράσματα δικά σας...

17 Νοε 2010

Λάθη στα social media: Creative Commons, Copyright και αντιγραφή περιεχομένου

creative commons licenceΤο blogger μου δίνει στατιστικά σε αληθινό χρόνο για τις επισκέψεις που δέχεται το blog, το Σάββατο (13/11) λοιπόν βλέπω ένα blog να μου δίνει μια επίσκεψη. Δε το είχα στα υπόψιν μου, χάρηκα λοιπόν και πήγα να δω σε ποια ανάρτηση μου παραπέμπουν. Δυστυχώς (για όλους μας) είχαν αντιγράψει την ανάρτηση, κατά γράμμα όλο το κείμενο και όλες τις εικόνες. (Διαβάστε όλη την ανάρτηση, αναφέρομαι σε μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση αντιγραφής από το εξωτερικό!)

Τι ξέχασαν; Ξέχασαν να γράψουν το όνομα μου, ξέχασαν να δώσουν σύνδεσμο προς το blog μου και ξέχασαν να δουν αν το κείμενο δημοσιευόταν με κάποια ειδική άδεια. Αφού δε δίνουν σύνδεσμο προς εμένα πώς τους βρήκα; Μέσα στο κείμενο αναφέρομαι σε μια άλλη ανάρτηση μου και κάποιος πάτησε το σύνδεσμο.

Επικοινώνησα μαζί τους στο email που έχουν στην αρχική σελίδα και τους είπα ορθά κοφτά ότι αυτό που κάνουν είναι απαράδεκτο, οι αναρτήσεις δημοσιεύονται υπό την Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License δε φτάνει που δε δίνουν σύνδεσμο έχουν και διαφημίσεις! Ζήτησα λοιπόν να διαγράψουν την ανάρτηση μου καθώς και όποιο άλλο υλικό μου έχουν. Όχι μόνο δε το έκαναν αλλά ούτε που μου απάντησαν. Το μήνυμα το πήραν γιατί χθες πρόσθεσαν το blog μου στη λίστα με τα (αγαπημένα;) ιστολόγια τους (μόνο το δικό μου υπάρχει σε αυτή τη λίστα), η ανάρτηση παραμένει χωρίς σύνδεσμο και το duplicate content ίσως μου κάνει ζημιά.

update 18/11/2010: Απάντησαν και το θέμα ρυθμίστηκε

Έχει τύχει στο παρελθόν να αντιγράψουν κείμενο μου αλλά το άτομο που το έκανε δεν ήταν επαγγελματίας του χώρου και δεν έβγαζε χρήματα από αυτό. Δε ζήτησα να κατέβει η σελίδα, παρόλο που μπορώ να το κάνω, δείτε την εικόνα κάτω.



To techinsider και το foracamp έχουν δημοσιεύσει ανά διαστήματα αναρτήσεις μου αλλά σύμφωνα με τους κανόνες, μια μικρή περίληψη και σύνδεσμο προς το ιστολόγιο μου (BTW, ευχαριστώ πολύ!).

Πάμε τώρα να δούμε μια υπέροχη ιστορία αντιγραφής, η διαφορά εδώ είναι ότι η ανάρτηση της ιστορίας ήταν υλικό copyright ενώ η δικιά μου creative commons. Στα γρήγορα, το περιοδικό Cooks Source και συγκεκριμένα η Judith Griggs αντέγραψε μια ανάρτηση της Monica Gaudio στο έντυπο χωρίς να τη ρωτήσει, διαμόρφωσε το κείμενο γιατί προφανώς δε το θεώρησε αρκετά καλό αλλά τουλάχιστον έβαλε το όνομα της Monica στο τέλος. Φίλοι της την ειδοποίησαν, αυτή επικοινώνησε με το περιοδικό και έλαβε την εξής απίστευτη απάντηση:
Yes Monica, I have been doing this for 3 decades, having been an editor at The Voice, Housitonic Home and Connecticut Woman Magazine. I do know about copyright laws. It was "my bad" indeed, and, as the magazine is put together in long sessions, tired eyes and minds somethings forget to do these things. But honestly Monica, the web is considered "public domain" and you should be happy we just didn't "lift" your whole article and put someone else's name on it! It happens a lot, clearly more than you are aware of, especially on college campuses, and the workplace. If you took offence and are unhappy, I am sorry, but you as a professional should know that the article we used written by you was in very bad need of editing, and is much better now than was originally. Now it will work well for your portfolio. For that reason, I have a bit of a difficult time with your requests for monetary gain, albeit for such a fine (and very wealthy!) institution. We put some time into rewrites, you should compensate me! I never charge young writers for advice or rewriting poorly written pieces, and have many who write for me... ALWAYS for free!
Από εκεί και πέρα έγινε ο χαμός, η Monica δημοσίευσε την ιστορία και το πλήθος πήρε το ρόλο του τιμωρού, έστειλε εκατοντάδες email στο Cooks Source και τους διαφημιζόμενους του και φυσικά ξέσπασε στη σελίδα του περιοδικού στο Facebook που είναι πολύ της μόδας τελευταία. Τι έκανε για να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση το Cooks Source; Δημοσίευσε ένα φοβερό status update στο Facebook (<-πρέπει να το δείτε!) για να ολοκληρώσει την καταστροφή που ξεκίνησε η Monica! Το περιοδικό Cooks Source έκλεισε, στην ιστοσελίδα του θα δείτε την ανακοίνωση (η ιστοσελίδα δεν υπάρχει πια, δίνω screenshot) και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση σε ύφος που συνεχίζει να προκαλεί.

Αυτό που κρατάω από την ιστορία είναι ότι στο Web δεν έχεις την πολυτέλεια να αγνοείς κανένα και καλά θα κάνεις παίρνεις στα σοβαρά τις καταγγελίες για αντιγραφή. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ιστορία εδώ. Πάντως θα συμφωνήσω με το άρθρο του Techcrunch, τα φαινόμενα μίσους όπου και για οποιοδήποτε λόγο αυτά συμβαίνουν είναι απαράδεκτα και για αυτό δεν αναφέρω το ιστολόγιο.

Αυτά λοιπόν, και τώρα τι; Μου είπαν να κάνω χρήση των μηχανισμών κατά της αντιγραφής περιεχομένου που δίνει η Google αλλά δεν έχω copyright, έχω creative commons. Ποτέ δεν είναι αργά να επανορθώσουν ή τουλάχιστον να μου απαντήσουν και να με ενημερώσουν τι σκοπεύουν να κάνουν. Έγραψα την ανάρτηση όχι γιατί μου πήραν το υλικό αλλά περισσότερο επειδή δε μου απάντησαν. Σημειώστε ότι έχω κρατήσει screenshots. Σκοπεύω να τους στείλω την ανάρτηση αυτή, ίσως τη δημοσιεύσουν :) Πιστεύω ότι έχω έμπειρους αναγνώστες με άποψη, τι με συμβουλεύετε να κάνω;

16 Νοε 2010

Like button, og tags και κρυφές σελίδες διαχείρισης στο Facebook

open graph protocol for facebookΣε αυτή την ανάρτηση θα δούμε τη μετατροπή μιας ιστοσελίδας σε open graph object κάνοντας χρήση των og tags προσθέτοντάς τη έτσι στο semantic web. To Facebook συνεργάζεται άψογα με τους ιστότοπους που περιέχουν τα og tags επιτρέποντας στους διαχειριστές τους να επικοινωνούν με τους χρήστες που έκαναν κλικ στο Facebook like button μέσω των κρυφών σελίδων Facebook (admin page). Επίσης, με τη χρήση των og tags ελέγχετε απόλυτα το τρόπο εμφάνισης της σελίδας στο Facebook.



Κάποια από τα απαραίτητα og tags είναι τα εξής:
<meta content='τίλος σελίδας' property='og:title'/>
<meta content='όνομα του ιστότοπου' property='og:site_name'/>
<meta content='τύπος του αντικειμένου' property='og:type'/>

Για τα ιστολόγια το σωστό είναι να βάλετε στο index “blog” και στη κάθε ανάρτηση “article” έτσι όμως δε θα μπορείτε να ενημερώνετε τους χρήστες που έκαναν like μια ανάρτηση για μελλοντικές παρόμοιες αναρτήσεις που ίσως τους ενδιαφέρουν μιας και το τύπου article δεν έχει σελίδα διαχειριστή στο Facebook. Μετά τα πρώτα 10 like το og:type δεν αλλάζει.

<meta content='διεύθυνση της ανάρτησης' property='og:url'/>
<meta content='εικόνα που επιθυμείτε' property='og:image'/>
<meta content='ids των διαχειριστών' property='fb:admins'/>

Όλοι όσοι είναι admins στο open graph object που μόλις φτιάξατε πρέπει να πατήσουν like και μόνο τότε θα δουν το admin page link δίπλα στο like button. Αν προσθέσετε τα og σε παλαιότερες αναρτήσεις θα μπορείτε να επικοινωνείτε από τη κρυφή σελίδα στο Facebook μόνο με τους χρήστες που έκαναν “μου αρέσει” μετά που προσθέσατε τα tags αλλά όχι με αυτούς που έχουν κάνει από πριν.

<meta content='id Facebook σελίδας' property='fb:page_id'/>

Οι διαχειριστές μπορούν να δουν και στατιστικά για τη σελίδα μέσα στο facebook, από τη σελίδα των στατιστικών προσθέστε το domain σας από το πράσινο κουμπί “Στατιστικά για τον διαδικτυακό τομέα σας”. Αν θέλετε να επιτρέψετε σε όλους τους διαχειριστές μιας Facebook σελίδας να έχουν πρόσβαση στα στατιστικά μπορείτε να κάνετε χρήση του fb:page_id και να καταχωρήσετε ως σελίδα και όχι ως χρήστης το domain.

<meta content='περιγραφή' property='og:description'/>



Εισάγοντας τα og tags κάνετε τη σελίδα σας ισάξια μιας σελίδας μέσα στο Facebook, προσθέστε όποια πιστεύετε ότι χρειάζεστε από τη λίστα. Αν και δεν είναι αναγκαίο (τουλάχιστον για την frame εκδοχή του like button) προσθέστε στο html tag το statement xmlns:og="http://ogp.me/ns#" για να εισάγετε το RDFa λεξικό και το xmlns:og="http://opengraphprotocol.org/schema" για τη σύνδεση του open graph protocol με άλλα RDF schemas. Semantic web FTW!

Αφού τελειώσετε κάντε ένα έλεγχο στο URL linter και βεβαιωθείτε ότι όλα είναι όπως πρέπει. Από τη σελίδα αυτή μπορείτε να πάρετε το κώδικα για το like button, αλλιώς από τη σελίδα των social plugins που έχει και επιλογές μορφοποίησης.

Μη ξεχάσετε να κάνετε like την ανάρτηση! :)

11 Νοε 2010

Λάθη στα social media: Η Amazon και το βιβλίο-οδηγός για παιδόφιλους

Ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρίες κάνουν λάθη. Η Amazon, από τις λίγες εταιρίες που κατάφερε να βγει δυνατότερη από τη dot com κρίση του 1999, δέχεται μια φοβερή επίθεση από τους φίλους της στα social media για την επιλογή της όχι μόνο να βάλει στους καταλόγους της ένα e-book για παιδόφιλους αλλά και να υποστηρίξει την απόφαση της αυτή.

Η Amazon βάζει στους κατάλογους της βιβλίο για παιδόφιλους The Pedophile's Guide to Love and Pleasure
Amazon believes it is censorship not to sell certain books simply because we or others believe their message is objectionable. Amazon does not support or promote hatred or criminal acts, however, we do support the right of every individual to make their own purchasing decisions.

Το βιβλίο δε βρίσκεται πλέον στους καταλόγους αλλά η παραμονή του εκεί έστω και για μια μέρα και η παραπάνω ανακοίνωση από τη πλευρά της Amazon ξεσήκωσαν τα πλήθη. Είναι πλέον γνωστό από το παράδειγμα της AT&T και το παράδειγμα της Nestle μεταξύ άλλων ότι δε τα βάζεις με το πλήθος. Το ίδιο πλήθος μάλιστα που με τα reviews του "έφτιαξε" την Amazon. Οι χρήστες ξεσπούν την οργή τους στη Facebook σελίδα της Amazon (φίλτρο "μόνο άλλοι"), στη Facebook σελίδα του Amazon Kindle, στο #amazonfail και #BoycottAmazon του Twitter, στα forum της Amazon, γενικά όπου βρουν χώρο για σχόλιο.

Απειλούν με boycottage, κάποιοι λένε ότι έσβησαν τους λογαριασμούς τους και άλλοι προτρέπουν τους χρήστες να κάνουν αναφορά (report) τις σελίδες του Facebook ως "Γυμνό, πορνογραφία ή σαφές σεξουαλικό περιεχόμενο"!

Εκτός από τους χρήστες με το θέμα ασχολήθηκαν όπως ήταν φυσικό και πολλοί άλλοι όπως το CNN, το BBC, το Business Week αλλά και πολλοί πολλοί άλλοι, όρεξη να υπάρχει και θα βρείτε μπόλικα άρθρα.

Ένα από τα μεγαλύτερα fail της εταιρίας; Ίσως. Σε αντίθεση με το προηγούμενο μεγάλο fail που οφειλόταν σε τεχνολογικούς παράγοντες, η χθεσινή αποτυχία είναι μια συνειδητή επιλογή αφού υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση από την Amazon σύμφωνα με το Techcruch. Μένει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν αυτή τη κρίση.

8 Νοε 2010

Facebook: Σελίδες φιλίας, κατασκοπεύοντας τους φίλους μας

Μια νέα προσθήκη στο Facebook είναι πλέον οι σελίδες φιλίας. Στις σελίδες αυτές μπορείτε να δείτε όλη τη κοινή δημόσια δραστηριότητα που έχετε με κάποιο φίλο σας. Ας δούμε τα βασικά και θα αναλύσω παρακάτω γιατί οι σελίδες αυτές είναι κατ' εμέ εν δυνάμει επικίνδυνες.

6 Νοε 2010

Λάθη στα social media: Συζήτηση με το Πρωθυπουργό

Social GAPΣήμερα θα ασχοληθώ με τη χθεσινή συζήτηση του Πρωθυπουργού με ερωτήσεις μέσω Facebook και Twitter που πραγματοποιήθηκε χθες 05/11/2010. Διαβάστε περισσότερα για το ποιοι πήγαν και τη διαδικασία. Τι μάθαμε τελικά; Τίποτα, μια πολύ βαρετή συζήτηση με τον ΓΑΠ να καταφέρνει να μην απαντά σε καμία ερώτηση.

Πριν λίγο καιρό είχα κράξει την Τράπεζα Πειραιώς στο Twitter. Είχα ακούσει καλά λόγια από φίλο για την όλη φάση, απαντάνε άμεσα και βοηθάνε πραγματικά, και ξαφνικά άλλος φίλος αναφέρει πόσο κακή είναι η εμπειρία του με την offline παρουσία της τράπεζας. Και έγραψα τότε
@winbank_tweets τζάμπα τα εύσημα για την εμπλοκή στο Twitter, όταν το προϊόν δεν λέει τι να κάνω την επικοινωνία http://ow.ly/2nrXr #fail
Βασική προϋπόθεση πριν την εμπλοκή μιας εταιρίας στα social media είναι η ύπαρξη ενός δυνατού - χρήσιμου προϊόντος, εκτός και αν γνωρίζεις ήδη ότι το προϊόν σου είναι χάλια και θέλεις να βελτιωθείς. Το παράδειγμα της AT&T δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτό δεν είναι η καλύτερη επιλογή με χιλιάδες συνδρομητές να ξεσπάνε στη σελίδα της AT&T στο Facebook.

Οι πολιτικοί δε διαφέρουν και πολύ από τις εταιρίες, τα όποια λάθη τους στα social media είναι η κορυφή μόνο του παγόβουνου δηλ. αν χάσει τις εκλογές ο ΓΑΠ δε θα φταίει η χθεσινή συζήτηση αλλά οι άλλες πολιτικές του επιλογές που έχουν επηρεάσει άμεσα τη ζωή μας όπως και στην AT&T δε φταίει ο λάθος χειρισμός στο Facebook αλλά ότι οι συνδρομητές δε πιάνουν σήμα πουθενά. Σε αντίθεση όμως με τις εταιρίες οι πολιτικοί δε πληρώνουν για την εμπλοκή τους, σε εμάς ή τους σπόνσορές τους πάει ο λογαριασμός, και έχουν πρόσβαση στους καλύτερους συμβούλους εφόσον το επιθυμούν. Επίσης, οι πολιτικοί δε θέλουν πραγματικά να βελτιωθούν, θέλουν να περάσουν τα μηνύματά τους και να δείξουν ότι νοιάζονται και είναι μπροστά σε θέματα τεχνολογίας, όπως έγινε χθες.

Διαβάστε τις ερωτήσεις και κάποια από τα tweets των χρηστών που παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα. Υπάρχουν πολλές περισσότερες, τις μάζεψε σε μια ανάρτηση ο @arkoudos. Διαβάστε και τα tweets με #greekpmlive για να πάρετε μια πιο γενική εικόνα. Τα διαβάζει αυτά τώρα ο ΓΑΠ και είναι χαρούμενος; Θεωρεί ότι πέτυχε κάτι ή κατάφερε να μας εκνεύρισει μόνο; Μήπως αν όλο αυτό δε γινόταν ποτέ να ήταν καλύτερα για αυτόν; Το σκέφτεται αυτό σήμερα ή όλα καλά;

Το ξέραμε ότι κάπως έτσι θα εξελισόταν η συζήτηση αλλά γιατί την είδαμε, και πόσο μάλλον γιατί πήγαν εκεί τόσα αξιόλογα άτομα; Ο ρακοσυλλέκτης γνωρίζει ότι ψάχνει στα σκουπίδια δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται στα Harrods, κάπως έτσι γίναμε και εμείς ρακοσυλλέκτες ελπίδας.

Όχι κ. Πρωθυπουργέ, δε κατάλαβα γιατί να μείνω Ελλάδα και δε κατάλαβα που μπορεί να βασιστεί ο φίλος μου που βρίσκεται στο εξωτερικό ώστε να πάρει την απόφαση να γυρίσει πίσω.

2 Νοε 2010

Facebook: Δημιουργώντας μια προσωποποιημένη διαδικτυακή εμπειρία

Facebook personalizing the webΠριν από καιρό αναζητούσα έξυπνους τρόπους χρήσης του facebook connect. Ένας φίλος λοιπόν μου έστειλε ένα σύνδεσμο από τη σελίδα της Stella Artois όπου εφόσον συνδεόσουν μέσω του facebook connect έβλεπες ένα βίντεο με τους ήρωες του να κάνουν χρήση των φωτογραφιών προφίλ των φίλων σου για να βρουν το κληρονόμο.

Στο τέλος φυσικά καταλήγουν στη δική σου φωτογραφία ως αυτού που πιστεύουν ότι είναι ο κληρονόμος και δικαιούχος του δώρου το οποίο ήταν ένα πολυτελές ταξίδι στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, και όχι μόνο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.



Ωραίο σενάριο! Δήλωνες το όνομα σου στο τέλος του βίντεο και ήσουν έτοιμος να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό μέσα από μια προσωποποιημένη εμπειρία. Δε μπορώ να σας δείξω το διαγωνισμό μιας και τελείωσε, στη σελίδα της Stella μπορείτε να δείτε το βίντεο με το νικητή.

Πριν λίγο καιρό συνάντησα μια εφαρμογή του Discovery Channel που πάει ένα βήμα παραπέρα, βασισμένη στην εκπομπή The Colony σας δείχνει πως θα επηρεαστεί ο κοινωνικός σας περίγυρος έπειτα από μια βιολογική καταστροφή που καταλήγει σε πανδημία.

Μεταφέρεστε σε ένα κοινωνικό δίκτυο όπου οι φίλοι σας μιλάνε, ζητούν βοήθεια, μοιράζονται βίντεο με οδηγίες για να ανάψεις φωτιά και να φορτίσεις μια μπαταρία αυτοκινήτου με κόκκινο κρασί (!) και πολλά πολλά άλλα. Ένα σενάριο που φαντάζει ολοένα και πιο αληθινό και περνάει έστω και έτσι σημαντικά μηνύματα. Απολαύστε τη, "The Colony".

Discovery's channel The Colony Facabook