18 Αυγ 2011

Six degrees of seperation: Θα πάρεις μέρος στο πείραμα;

Small world experiment by Yahoo!Πρόσφατα πήγα στην παρουσίαση του βιβλίου του Χριστάκη "Συνδεδεμένοι" στο Ηράκλειο και όπως ήταν φυσικό (;) κάποιος από το κοινό τον ρώτησε αν η έρευνα του έχει συνεισφέρει κάτι στη θεωρία που λέει πως όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο είμαστε μακρυά ο ένας από τον άλλο κατά έξι βαθμούς το πολύ, όσοι δεν έχετε ακούσει για αυτή διαβάστε για το Six degrees of seperation στη wikipedia.

Μου ξύπνησε λοιπόν την περιέργεια να διαβάσω τις εξελίξεις, ψάχνοντας στο Google για πρόσφατα αποτελέσματα βρήκα το πείραμα/έρευνα που ξεκίνησε το Yahoo! πριν λίγες μόλις μέρες! Το Yahoo! έφτιαξε μια facebook εφαρμογή που σκοπό έχει να δοκιμάσει αν όντως μπορούμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον τελείως άγνωστο σε κάποιο τυχαίο σημείο του πλανήτη μέσω των φίλων μας, ενδιαφέρον; Τότε δοκιμάστε το Small world experiment!

Μπορείτε αν θέλετε να γίνετε και στόχος, δηλ να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί σας άλλοι χρήστες της εφαρμογής ανά τον κόσμο. Τα βήματα είναι απλά, μας παρουσιάζεται ένας άνθρωπος - στόχος και πληροφορίες για αυτόν, με λίγα λόγια τα δεδομένα που έχουμε στις πληροφορίες του facebook προφίλ μας και ό,τι έξτρα συμπληρώσουμε όταν επιλέξουμε να γίνουμε στόχος. Επιλέγουμε ένα facebook φίλο μας, δηλώνουμε γιατί επιλέξαμε τον συγκεκριμένο φίλο, και του στέλνουμε ένα προσωποποιημένο μήνυμα ζητώντας και τη δική του συμμετοχή.

συμπληρώστε τα προσωπικά σας δεδομένα

Είναι μια facebook εφαρμογή και άρα ζητάει άδειες για πρόσβαση στα δεδομένα σας, διαβάστε τα ψιλά γράμματα και δείτε αν συμφωνείτε. Είναι από τις λίγες εφαρμογές που εξηγεί αναλυτικά τι θα κάνει με τα δεδομένα που ζητάει και δίνει ξεκάθαρες οδηγίες για το πως θα απεγγραφούμε από το πείραμα.

Tip, μπορείτε να δώσετε ανώνυμο - proxy email κατά τη διάρκεια της αδειοδότησης όλων των facebook εφαρμογών.

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου