9 Μαρ 2011

Facebook: Δημοσίευση μέσω εφαρμογών

O Bob Marley στα social mediaΑρκετοί χρήστες που διαχειρίζονται πολλές σελίδες ή έστω και μια σελίδα με συχνές ανακοινώσεις (βλέπε ειδησεογραφικές σελίδες) στο Facebook ψάχνουν τρόπους να μειώσουν το χρόνο που αφιερώνουν στη διαχείριση. Συχνά καταφεύγουν σε εφαρμογές για βοήθεια αλλά η χρήση τους περιλαμβάνει κινδύνους ακόμα και για τους έμπειρους χρήστες.


Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε μια προσπάθεια να μειώσει το θόρυβο, το Facebook ομαδοποιεί τις αναρτήσεις που γίνονται από ένα χρήστη ή μια εφαρμογή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά τις εφαρμογές, ανεξάρτητα από το ποιος έκανε την ανάρτηση, κάποιος θα φαίνεται και όλοι οι άλλοι θα είναι κρυμμένοι.
Ποιοι κρύβονται εδώ;
Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Αν η εφαρμογή που διαλέξατε για να δημοσιεύετε στη σελίδα σας (π.χ. RSS GraffityHootsuiteNetworkedBlogs), ανεξάρτητα από το αν αυτό γίνεται αυτόματα ή εσείς οι ίδιοι δημοσιεύετε μέσω της εφαρμογής εκείνη τη στιγμή , χρησιμοποιείται και από άλλες σελίδες ή χρήστες τότε είναι πολύ πιθανόν η ανάρτηση σας να βρίσκεται κρυμμένη. Το Facebook ενεργοποιεί αυτή τη λειτουργία από 3 αναρτήσεις της ίδιας εφαρμογής και πάνω (απ'όσο θυμάμαι) άρα εύκολα καταλαβαίνουμε ότι η πιθανότητα να σας δει ο χρήστης χωρίς να χρειαστεί να κάνει κλικ στο "Προβολή # ακόμα δημοσιεύσεων" είναι μικρή.

Οι άλλες δύο έχουν γίνει από άλλους χρήστες!

1 από τις 3 δημοσιεύσεις είναι ορατή
Αν λοιπόν η δημοσίευση είναι σημαντική (δεν είναι όλες;) χρησιμοποιούμε πάντα τον publisher του ίδιου του Facebook και ποτέ δε δημοσιεύουμε μαζεμένα τα θέματα μας. Εσείς ποια εφαρμογή χρησιμοποιείτε;

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου